Συσκευές Φυσικοθεραπείας > Διαθερμία βραχέων κυμάτων
Το νέο πρότυπο στη θεραπεία βραχέων κυμάτων
  
Η μονάδα θεραπείας βραχέων κυμάτων ULTRATHERM® 1008 θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία της διαθερμίας βραχέων κυμάτων.

Η τεχνολογία βασίζεται στην ιδανική πηγή ενέργειας ήτοι σωλήνα κενού υψηλής απόδοσης, ο οποίος επιτρέπει τόσο την πυκνωτική λειτουργία (διηλεκτρικό πεδίο) όσο και την λειτουργία πηνίου (πεδίο επαγωγής).

Η συσκευή διαθέτει οθόνη γραφικών μέσω της οποίας καθοδηγείται ο χειριστής, ενώ παρέχει ενδείξεις, με εικόνες που υποδεικνύουν την κατάλληλη εφαρμογή των ηλεκτροδίων, καθώς και δυνατότητα αποθήκευσης προγραμμάτων.
 
Διαθέτει ακόμα λειτουργία δοσομέτρησης ισχύος εξόδου, που επιτρέπει τον ακριβή συνδυασμό της ενέργειας με τη θερμική απόδοση, εμφανίζοντας στην οθόνη το συνεχή και πλήρη οπτικό έλεγχο της θεραπείας.

Η μονάδα θεραπείας βραχέων κυμάτων ULTRATHERM 1008 παράγει διηλεκτρική 
θέρμανση μέσω ηλεκτρικών ή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων με διαφορετική ένταση και σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος. Μπορεί επομένως να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη ποικιλία εφαρμογών.
Οι θεραπείες πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας είτε το διηλεκτρικό πεδίο (πυκνωτής), είτε το επαγωγικό πεδίο (πηνίο).

Στη μέθοδο του διηλεκτρικού πεδίου, η περιοχή προς θεραπεία, βρίσκεται εντός του ηλεκτρικού πεδίου μεταξύ δύο ηλεκτροδίων. Η ακτινοβολία προκαλεί τη θέρμανση της περιοχής του σώματος που βρίσκεται μέσα στο πεδίο.
Οι στιβάδες λίπους θερμαίνονται σημαντικά περισσότερο από τον μυϊκό ιστό.

Κατά την εφαρμογή της μεθόδου του επαγωγικού πεδίου, η περιοχή προς θεραπεία βρίσκεται μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο, το οποίο θερμαίνει ιδιαίτερα τους επιφανειακούς ιστούς πλούσιους σε υγρά, όπως οι μύες.
Αρχική Σελίδα | Φυσικοθεραπεία | Χάρτης Ιστοτόπου | Συνεργαζόμενες Εταιρείες | Επαφή
Αναξαγόρα & Ερυθρού Σταυρού 45 Καισαριανή Τηλ. 210 72 40 543 Fax 210 72 40 544 e-mail : info@biotronics.gr